Kunnskap og lære på og utenom skole.

Er skole den eneste formen for å lære seg ting og få inn kunnskap og lære? Nei, egentlig ikke.

Mange klarer ikke å ta til seg kunnskap på skolebenken, men heller lære seg ting ved å se en film eller spille et spill. Sier ikke at skole ikke er viktig, for det er det. Man lærer seg mye nyttig kunnskap og lærer seg å få inn riktig kunnskap. For mange er da fagene og temaet på skolen så kjedelig at de ikke klarer å ta til seg informasjon og kunnskap for det man lærer på skolebenken.
 
Med for eksempel å se en film på engelsk kan man lære seg forståelse av engelske ord og forskjellige temaer i film som historie eller en spesifikk krig.

Lærevansker kan da forklares med at man ikke har funnet et tema man klarer å ta til seg informasjon fra, og da plukke opp mer fra et spill eller film enn man gjør fra skolebenken.
Spill, musikk, film og tegneserier er i seg selv et redskap for å slappe av og kose seg, men man ser at det kan ha enorm kunnskapsgivende egenskaper/effekt.

Man kan lære seg kunnskap fra film, musikk, spill og tegneserier som man ikke nødvendigvis tar inn på skole i fagene som for eksempel norsk, engelsk og samfunnsfag. For eksempel hørte jeg på et spill fra en filosof at en person skulle bli straffet for noe han hadde gjort tidligere å da satt i en bås og stemplet for livet. Denne filosofen som forsvarte han sa: Your past shapes you, it does not define you. Så man kan altså hente ting fra spill som man ikke så lett lærer seg på skolen.

Basiskunnskapene og pensumet på skolen fra år til år er viktig, og man må se på hvordan man kan kombinere skolearbeid og underholdning. Har vært borti at film har blitt tatt i bruk på skolen, og da drøfte hva meningen med filmen var og laget oppgaver rundt informasjon man fikk og ens egen oppfatting av filmen. Dette synes jeg da er lurt da eleven får både underholdning og et løft til å ta inn seg mer informasjon og kunnskap på skolen.

Mye av lære handler om å finne ut hvordan informasjon som man får fra kilder og referanser som er ekte. Mye film som handler om store historiske elementer har mye feil og da prøve å finne ut hva som er ekte og hva som bare er underholdning.

Folk tar inn lære og kunnskap forskjellig og det gjelder å finne den rette måten for den enkelte å ta inn kunnskap og lære. Dette gjør ikke enkelte til dum eller utenfor systemet, alle betyr like mye og det gjelder å finne ut hvordan hver enkelt tar inn kunnskap, enten det er på skole eller utenom.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: